Як готують суп з локшиною в різних країнах?


Коли листя за вікном жовтіє та вітер стає холоднішим. ми із задоволенням подаємо до столу наваристий борщ, густу солянку або ароматний курячий бульйон з локшиною. Причому останній зготувати найлегше, і він стане повноцінним обідом. Тож аби страва кожного разу була цікавою та корисною, ми зробили навколосвітню подорож та підготували для Вас різноманітні рецепти локшинного супу. 

1. В'єтнам. Суп «Фо».

Цей суп вважається національним блюдом В'єтнаму. У бульйон додають довгу рисову локшину, бобові паростки і базилік. За традицією бульйон варять з бичачих хвостів, але це не обов'язково. Можна використовувати готову рисову локшину, яка продається в супермаркетах, хоча з домашньою локшиною буде смачніше. У суп кладуть не тільки базилік, а й складну суміш спецій, в яку входять аніс, імбир, гвоздика і кориця. Курку або яловичину нарізають на тонкі шматки і прямо в тарілці заливають гарячим бульйоном.

2. Німеччина. «Rindfleischsuppe».

Як і «Фо», німецький суп вариться з бичачих хвостів або кісток. Решта інгредієнтів продаються в будь-якому магазині: морква, петрушка, помідори, селера, лавровий лист і гвоздика. Суп повинен мати густу консистенцію, і в кінці варіння в нього додається яєчна локшина. Страва дуже ситна і прекрасно зігріває в холодну погоду.




3. Італія. Суп з пельменями.

Італійські пельмені можуть містити найрізноманітніші начинки. У Болоньї подають тортеліні з куркою в яловичому бульйоні, який можна варити з додаванням томатів. В Італії люблять «ховати» м'ясо в макаронні вироби.


4. Японія. Рамен.

Справжня пшенична японська локшина робиться безпосередньо перед приготуванням, має незрівнянний аромат, і її майже неможливо переварити. «Рамен» додають в найрізноманітніші супи. У ресторанах Токіо подають десятки варіантів «рамен»: з яловичиною, куркою, морськими водоростями, креветками, рибою, восьминогами, яйцями, тофу, бобовими паростками і т.д.


5. Тибет. «Thukpa».

Тибетський суп з локшиною готують в Непалі, Бутані і Північній Індії. Загальним інгредієнтом є локшина «bhatsa», трохи схожа на італійські галушки. Суп зазвичай роблять з бараниною або м'ясом яка, але є і варіант для вегетаріанців - з грибами. У Непалі бульйон відрізняється своєю гостротою, але і в будь-якому іншому місці «thukpa» - дуже пряне блюдо, яке за традицією їдять під час святкування Нового року.


6. Туреччина. Суп «Sehriye Corbasi».

Турецький суп готують з вермішеллю «Orzo». Вона настільки коротка, що нагадує великі зерна рису. В Італії її так і називають - «risoni» (великий рис) і часто додають в суп «Мінестроне». У Туреччині ж така вермішель називається «сехрійе» і використовується в приготуванні супу з помідорами, лимоном і м'ятою. Можна купити звичайну вермішель і поламати її на дрібні шматочки. Головне - не забути помідори і спеції. Бульйон роблять з великого шматка м'яса.



7. Мексика. Суп з локшиною «Fideo».

«Fideo» - наша звичайна вермішель, яку злегка обсмажують перед додаванням в бульйон. Основними інгредієнтами супу є курка, помідори, часник і кінза. Багато кухарів в кінці варіння додають смажений перець.


8. Іран і Ірак. Суп «Reshteh».

«Reshteh» на фарсі означає «локшина». Це плоскі макаронні вироби, які додають до традиційного новорічного суп. Він сильно відрізняється від вже відомих нам варіантів супів, так як робиться з використанням молочної сироватки. Іншими інгредієнтами є різні сорти квасолі, м'ята, петрушка, кінза, часник і зелена цибуля. Це єдиний суп, в якому м'ясо повністю замінюється нутом, сочевицею і іншими бобовими.