Рецепты

Спагеті з помідорами, оливками та прошуто

Легко
30 мин

Ингридиенты

  • Спагеті
    300 г
  • Оливки
    16 шт
  • Прошуто/бекон
    на смак
  • Базилік/петрушка
    на смак
  • Сир пармезан
    100 г
  • Томати
    1 банка
  • Часник
    2 зубчики
  • Оливкова олія
    2 ст. л.
  • Сіль, цукор
    на смак
  • Паприка, спеції
    на смак
используется

Способ приготовления

  1. Спагеті відварити в підсоленій воді з додаванням 1 ст.л. оливкового масла до стану al dente (стан, при якому спагетті вже готові, але всередині ще відчувається пружність). Час варіння спагетті зазначений на упаковці.
  2. На сковороду налити трохи оливкового масла і обсмажити в ньому нарізаний шматок часник. Додати помідори, перемішати. Соус трохи посолити поперчити, додати мелену паприку і спеції за смаком. Тушкувати соус хвилин 10-15, до тих пір, поки він не придбає однорідну густу.
  3. Готові відварені спагетті всипати в томатний соус і перемішати.
  4. Викласти спагеті порційно або в загальне блюдо, посипати тертим пармезаном, додати оливки і скибочки прошутто. Прикрасити блюдо дрібно нарізаною петрушкою і листочками зеленого базиліка.