На запрошення компанії Monini, 20 - 22 листопада команда United Foods відвідала серце регіону Убрія - м. Сполето. В рамках візиту, присвяченого збору нового врожаю оливок, співробітники компанії Юнайтед Фудс отримали унікальну можливість на власні очі спостерігати «народження» оливкового масла, а також прослухали курс захоплюючих лекцій від провідних фахівців Monini на різноманітні теми, відвідали завод, лабораторію якості, цех розливу і упаковки , складські приміщення.

 

 

 

Monini-2019Monini2019Monini2019

 

 

У Сполето знаходиться так званий Frantoio del Poggiolo Monini, що в перекладі з італійського буквально означає "прес для вичавлювання оливок на терасі". Це мультифункціональний центр Monini. Тут знаходяться наукові лабораторії, в яких Дзефферіно Моніні разом зі співробітниками вивчає якість оливок, тонкощі створення рідкісних купажів і інші особливості виробництва оливкової олії. На Frantoio del Poggiolo є приймальня для гостей - їдальня-вітальня з відкритою кухнею, де гостей пригощають стравами з використанням оливкової олії. Також тут проводять майстер-класи і читають лекції для бажаючих дізнатися більше про цей продукт. Центр лабораторії - невеликий цех, де виробляють оливкова олія Monini D.O.P. Умбрія.

 

Monini2019Monini2019Monini2019Monini2019

 

 

 

Олія з усієї округи надходить на завод Monini, що знаходиться також в Сполето, де її розливають по танкерах з нержавійки, кожен вид олії знаходиться в особливому танкері. Щорічно на завод доставляється понад 1000 різних партій оливкової олії, і лише після закінчення різних перевірок олія  відкладається в резервуарах для зберігання. Олія з різними органолептичними характеристиками та різним походженням зберігаються окремо. Тільки безпосередньо перед розливом олії змішуються відповідно до рецептури, обраної Дзефферіно Моніні для відтворення унікального сенсорного профілю і стандартів якості, встановлених для кожного виду оливкової олії екстра вірджин. На заводі є випробувальна лабораторія з інноваційним обладнанням такої чутливості, що вони можуть виявити навіть один грам забруднень в мільйон літрів олії.

 

Monini2019Monini2019Monini2019Monini2019

 

 

 

На заводі близько 170 резервуарів, все з нержавіючої сталі, місткістю від 3 до 210 тонн, використання яких варіюється в залежності від типу олії, що зберігається в них. Комп'ютери в різних приміщеннях резервуарних кімнат і випробувальних лабораторій контролюють кількість оліїв кожному резервуарі та стежать за переміщеннями з одного резервуару в інший на етапі змішування, поетапно. Будь-які перекачування олії з одного резервуара в інший реєструються, і система ІТ, пов'язана з кожним резервуаром, записує все аналітичні параметри, виявлені в лабораторії для кожного окремого резервуара.

Потім олія  по трубах переводять в розливний цех, де на 10 виробничих лініях воно переливається в пляшки. Щодня на заводі розливають близько 100 000 літрів олії. Безпосередньо перед розливом всі олії MONINI фільтруються і освітлюються. Ці процеси жодним чином не змінюють поживні властивості і якість олії, але значно покращують консервацію продукту, видаляючи тверді частинки і залишкові краплі рослинної води з олії.

Monini2019

Monini2019Monini2019

 

 

 

 

 

Monini2019Monini2019Monini2019

 

 

Компанія Monini, створена в 1920 році, на відміну від інших італійських компаній - виробників оливкової олії, що стали частиною міжнародних корпорацій, залишається сімейним підприємством. На сьогоднішній день Monini - підприємство повного циклу, тобто "Веде" продукт від початку до кінця, адже тільки так можна контролювати якість, яка є абсолютним принципом сім'ї Monini. Компанія Юнайтед Фудс дякує Monini за можливість «доторкнутися» до процесу виробництва оливкової олії TM Monini і пишається бути частиною команди дистриб'юторів Monini на міжнародному ринку.